Äntligen grilltider.
Fläskkarré, chorizo, potatis, ruccola och gul lök.
#hilla #hillasmatprat #grilla
Vi är i sommarstugan och igår eftermiddag kom vår dotter hit. Jag hade förberett mat så det gick ganska fort att ställa middagen på bordet.
Lax i ugn med bladspenat, ramslök, gräslök, röd pesto, fetaost, parmesanost och grädde. Till detta kokt potatis och en sallad.
Igår gick vi även en ny kyl/frys levererad hit. Den gamla fungerade dåligt och nu köpte vi en enhet med större frysutrymme. Det känns lyxigt att ha plats för lite mer frysvaror eftersom vi har drygt en mil till närmsta matbutik.
#hilla #hillasmatprat #lax #vitvaror
Dagens middag blev pasta med purjolök, vitlök, skinka, tomater, svart trumpetsvamp, parmesan och en redd sås av mjölk, creme fraiche och kryddor. Gott!
Jag har jobbat tre dagar och varit på resa. Nu är det däremot ledigt och faktiskt semester i nära på två veckor. Underbart!
Jag började dagen med att gå upp tidigt och åka till gymmet. Sen en fika på centralstationen innan bussen gick ut till landet.
Jag bli hämtad av maken vid en busshållplats i Norrtälje och så ska vi handla mat innan bilen tar oss till sommarstugan. Det ska bli ljuvligt i det fina vädret.
Så här vackert var det imorse på väg till gymmet.
Idag åt vi rester av lax som blivit över sedan i fredags. Jag gjorde ett nytt tillbehör nämligen en bulgursallad med gurkmeja, fetaost, cocktailtomat, purjolök, basilika, bladspenat, salt och peppar.
Idag har jag också planterat om plantor. Jag är ingen storodlare men ändå. Jag har sått busktomat, en större tomat-sort som jag fått av en kollega, chili, mårbackapelargon (sticklingar) och basilika (köpt).
Ute kommer jag senare att så brytbönor, spenat, gräslök och persilja. I övrigt har vi två sorters björnbär, svarta, vita och röda vinbär, smulgubbar, timjan, rabarber, rosmarin, mynta och gräslök. Allt blir inte alltid perfekt men det är kul att syssla med under sommaren.
#hilla #hillasmatprat #bulgursallad #lax #odling